Novinka: Krásné a ekologické deštníky

V posledních letech se čím dál víc hovoří o tom, proč je dobré věci nevyhazovat, ale „točit“ poté, co splnily svůj účel a majitelům dosloužily. Cirkulární ekonomika je dnes velké téma, které zaměstnává mnohé ekonomy, ekology a další vědce. A není divu – stačí se podívat na statistiky.

Podle nich například každý rok vyprodukujeme 2,1 miliardy tun tuhého komunálního odpadu, z toho pouze 16 % (323 milionů tun) je zrecyklováno. Zhruba 87 % oděvů je vyhozeno nebo spáleno, což ročně stojí více než 100 miliard USD. Na Světovém ekonomickém fóru také zaznělo, že do roku 2050 by oceán mohl obsahovat více plastu než ryb (podle hmotnosti). A tak bychom mohli pokračovat…

Nad těmito fakty můžeme buď mávnout rukou anebo pro naši planetu něco udělat. B je samozřejmě správně! Výrobci deštníků z italské dílny Perletti se tímto směrem zamysleli a uvedli na trh speciální ekologické deštníky, jejichž látka je vyrobena z recyklovaných PET lahví a rukojeť z přírodního biologicky odbouratelného dřeva. V naší nabídce máme dámské skládací manuální i vystřelovací deštníky, stejně tak jako dámské holové deštníky s označením 3 RE (z anglického REcycle, REuse, REduce – recykluj, znovu použij a redukuj). Jsou opravdu krásné a jejich jemná barevnost i dekor v podobě jemných kvítků, lístků a semínek korespondují s jasným poselstvím: chovejme se lépe k naší přírodě.

Tyto „eco-friendly deštníky“ představují jeden z malých kroků na této cestě. Každý máme možnost takový krok udělat – a my věříme tomu, že to má smysl. Proto naše zboží balíme, pokud je to možné, do použitých papírových krabic a dalších recyklovaných obalů. Každý obyčejný den je příležitostí, jak změnit své zvyky, své chování, a tím i naši budoucnost. 

IMG_0212_smallIMG_0219_smallIMG_0231_small