DOVOLENÁ 18.3.-21.3.⛷️

Jak správně skládat deštníky

Umíte dobře složit deštník?

Zkušenosti z praxe ukazují, že až 90 % skládacích deštníků přijde k úhoně tím, že je lidé poškodí při skládání. A přitom stačí tak málo – nespěchat a věnovat tomuto úkonu patřičnou pozornost. Klíčem k úspěchu je dávat pozor na to, aby se při skládání látky nezkřížily dráty. Jejich konce se většinou dají složit do rukojeti, a tak je dobré vše zkontrolovat, než složený deštník omotáme páskem a vložíme do obalu. Samozřejmě je žádoucí deštník sušit rozevřený a teprve potom ho složit a uložit do skříně.

Mimochodem, víte že s myšlenkou skládacího deštníku přišla rakouská sochařka Slawa Horowitzová, později Duldigová, která vymyslela jeho design a v roce 1929 si nechala skládací deštník patentovat? Vše se zrodilo ve Vídni jednoho květnového rána za chladného a deštivého dne, kdy Slawa kráčela vybavena klasickým deštníkem do vídeňského Uměleckoprůmyslového muzea a říkala si: „Proč se musím vláčet s touto nemotornou věcí? Nemohu vymyslet malý skládací deštník, který bych snadno mohla nosit v kabelce?“ A tak za pomoci své sestry Relly a tehdy ještě blízkého přítele Karla Duldiga vytvářela návrhy a s místním hodinářem konzultovala technickou konstrukci, až vznikl první prototyp, který položil základ moderním skládacím deštníkům.

Jejich velký výběr najdete v našem e-shopu, ať už se jedná o deštníky skládací automatické nebo manuální včetně mini manuálních deštníků. Vzorům a barevnosti se meze nekladou, a tak vybírejte a popusťte uzdu fantazii dříve, než vás venku zaskočí letní liják.

Použitý zdroj: Wikipedia