DOVOLENÁ 18.3.-21.3.⛷️

Blog

Když se řekne paraplíčko aneb pár tipů pro slunečné, deštivé i svatební dny

Co se vám na první dobrou vybaví při vyřčení slova paraplíčko? Je to roztomilý, dámský romantický deštník menších rozměrů či naopak bílý krajkový slunečník, elegantní to módní doplněk pro horké letní dny? Ať vaše fantazie pracuje jakkoliv, právě paraplíčko je tématem dnešního blogu, ve kterém vám také nabízíme několik možností, jak doplnit dámský šatník právě o tyto elegantní kousky.

Na úvod jen krátké lingvistické připomenutí: paraplíčko je zdrobnělinou slova paraple, které vychází z francouzského parapluie, přičemž pluie znamená déšť. Římané zase používali slovo ombrellone, kdy ombre v překladu znamená stín, takže ani v tomto případě není pochyb, k čemu jim paraplíčko sloužilo. I v češtině to máme vcelku jasné: když prší, hledáme deštník, zatímco za pravého letního dne sáhneme po slunečníku.

V naší nabídce jsou pod paraplíčky zahrnuty zejména krajkové slunečníky viktoriánského stylu, které jsou vyrobeny z paličkovaného bavlněného materiálu (vnitřní látka z polyesteru), s dřevěnou středovou tyčí i rukovětí. Základní barvou je bílá, ale můžeme nabídnout i krémovou nebo černou variantu. Tyto slunečníky mohou tvořit skvělý doplněk ke stylovému oblečení nebo dobovým kostýmům. A samozřejmě mohou být i originálním módním doplňkem pro nevěsty.

Když už jsme u těch svateb – pokud právě plánujete jeden z nejdůležitějších dnů vašeho života a nechcete nic nechat náhodě, máme ideální řešení „dva v jednom“ – bílý deštník se dvěma potahy – horním krajkovým a spodním plným látkovým, který se hravě osvědčí ve své dvojroli při slunečném i deštivém počasí. Elegantní rukověť potažená krajkou jen umocňuje luxusní vzhled deštníku.

Chystáte-li tedy na léto svatbu nebo jinou zahradní slavnost, neváhejte a zalistujte naším e-shopem. Kromě paraplíček vás v něm potěšíme i dalšími originálními doplňky, jakou jsou například vějíře.

 

Novinka: Krásné a ekologické deštníky

V posledních letech se čím dál víc hovoří o tom, proč je dobré věci nevyhazovat, ale „točit“ poté, co splnily svůj účel a majitelům dosloužily. Cirkulární ekonomika je dnes velké téma, které zaměstnává mnohé ekonomy, ekology a další vědce. A není divu – stačí se podívat na statistiky.

Podle nich například každý rok vyprodukujeme 2,1 miliardy tun tuhého komunálního odpadu, z toho pouze 16 % (323 milionů tun) je zrecyklováno. Zhruba 87 % oděvů je vyhozeno nebo spáleno, což ročně stojí více než 100 miliard USD. Na Světovém ekonomickém fóru také zaznělo, že do roku 2050 by oceán mohl obsahovat více plastu než ryb (podle hmotnosti). A tak bychom mohli pokračovat…

Nad těmito fakty můžeme buď mávnout rukou anebo pro naši planetu něco udělat. B je samozřejmě správně! Výrobci deštníků z italské dílny Perletti se tímto směrem zamysleli a uvedli na trh speciální ekologické deštníky, jejichž látka je vyrobena z recyklovaných PET lahví a rukojeť z přírodního biologicky odbouratelného dřeva. V naší nabídce máme dámské skládací manuální i vystřelovací deštníky, stejně tak jako dámské holové deštníky s označením 3 RE (z anglického REcycle, REuse, REduce – recykluj, znovu použij a redukuj). Jsou opravdu krásné a jejich jemná barevnost i dekor v podobě jemných kvítků, lístků a semínek korespondují s jasným poselstvím: chovejme se lépe k naší přírodě.

Tyto „eco-friendly deštníky“ představují jeden z malých kroků na této cestě. Každý máme možnost takový krok udělat – a my věříme tomu, že to má smysl. Proto naše zboží balíme, pokud je to možné, do použitých papírových krabic a dalších recyklovaných obalů. Každý obyčejný den je příležitostí, jak změnit své zvyky, své chování, a tím i naši budoucnost. 

IMG_0212_smallIMG_0219_smallIMG_0231_small

V srpnu se deštník bude hodit. Vyberte si z letních hitů!

Možná máte podobnou zkušenost: letošní prázdniny se nápadně podobají těm, které si my, narození v minulém století, pamatujeme z dětství. Tehdy totiž nebyla tak horká léta, v nichž padají teplotní rekordy (mimochodem ten český je ze 7. srpna 2012, kdy bylo v Dobřichovicích naměřeno +40,4 stupňů Celsia). Tehdy se mnohem častěji střídaly pěkné dny s těmi chladnými, deštivými či bouřkovými. Platilo, že „není špatné počasí, jen špatné oblečení“. Na výlet, letní tábor nebo na vandr jsme si tradičně balili spacáky a s nimi i teplou bundu, mikinu, ponožky, pláštěnku a také DEŠTNÍK.

Podle prognóz na letošní srpen se nám tento praktický módní doplněk bude hodit zejména na konci měsíce. Předpovědi počasí hovoří o tom, že srpen bude teplotně i srážkově průměrný, což v Česku z pohledu statistik představuje průměrně 210 hodin slunečního svitu a 63 mm srážek. Hlavně v poslední srpnové dekádě se očekávají  přeháňky a bouřky doprovázené deštěm. A tak buďte připraveni, protože kdo je připraven, není překvapen!

Z naší nabídky deštníků si určitě vyberete. V kolekci máme kousky luxusní i ty pro běžné nošení, ať už se jedná o dámské, pánské či dětské. K hitům letošní sezóny patří například dámské holové deštníky značky Perletti s veselými motivy donutů a makronek, krásnou zlatou rukojetí a sklolaminátovou konstrukcí odolnou proti větru. Velmi oblíbené jsou i luxusní průhledné deštníky Santoro s panenkou Gorjuss od návrhářky Suzanne Woolcott, tvarované do kopule a skvěle chránící ramena. Rodiče jistě ocení, že nové průhledné dětské deštníky s hravými motivy pro holky i kluky jsou vybaveny reflexními prvky. A pokud hledáte něco překvapivého, objevte například luxusní dámský holový deštník netradičního čtvercového tvaru. Nezapomeňte, že i díky deštníku můžete být jiní a originální! Hezké léto!

_TS_0981_small                         1__TS_0976_small