DOVOLENÁ 18.3.-21.3.⛷️

Když se řekne paraplíčko aneb pár tipů pro slunečné, deštivé i svatební dny

Co se vám na první dobrou vybaví při vyřčení slova paraplíčko? Je to roztomilý, dámský romantický deštník menších rozměrů či naopak bílý krajkový slunečník, elegantní to módní doplněk pro horké letní dny? Ať vaše fantazie pracuje jakkoliv, právě paraplíčko je tématem dnešního blogu, ve kterém vám také nabízíme několik možností, jak doplnit dámský šatník právě o tyto elegantní kousky.

Na úvod jen krátké lingvistické připomenutí: paraplíčko je zdrobnělinou slova paraple, které vychází z francouzského parapluie, přičemž pluie znamená déšť. Římané zase používali slovo ombrellone, kdy ombre v překladu znamená stín, takže ani v tomto případě není pochyb, k čemu jim paraplíčko sloužilo. I v češtině to máme vcelku jasné: když prší, hledáme deštník, zatímco za pravého letního dne sáhneme po slunečníku.

V naší nabídce jsou pod paraplíčky zahrnuty zejména krajkové slunečníky viktoriánského stylu, které jsou vyrobeny z paličkovaného bavlněného materiálu (vnitřní látka z polyesteru), s dřevěnou středovou tyčí i rukovětí. Základní barvou je bílá, ale můžeme nabídnout i krémovou nebo černou variantu. Tyto slunečníky mohou tvořit skvělý doplněk ke stylovému oblečení nebo dobovým kostýmům. A samozřejmě mohou být i originálním módním doplňkem pro nevěsty.

Když už jsme u těch svateb – pokud právě plánujete jeden z nejdůležitějších dnů vašeho života a nechcete nic nechat náhodě, máme ideální řešení „dva v jednom“ – bílý deštník se dvěma potahy – horním krajkovým a spodním plným látkovým, který se hravě osvědčí ve své dvojroli při slunečném i deštivém počasí. Elegantní rukověť potažená krajkou jen umocňuje luxusní vzhled deštníku.

Chystáte-li tedy na léto svatbu nebo jinou zahradní slavnost, neváhejte a zalistujte naším e-shopem. Kromě paraplíček vás v něm potěšíme i dalšími originálními doplňky, jakou jsou například vějíře.