Blog, Strana 3

Navštivte nás na srpnových veletrzích STYL a KABO

Deštníky z široké nabídky Simmy s.r.o. a andělské kabelky JADISE z dílny sicilského návrháře Massimiliana D´Angela budou nerozlučnými parťáky na letošních veletrzích módy STYL a KABO, které se uskuteční na brněnském výstavišti od 24. do 26. srpna. Přijďte se přesvědčit na náš stánek č. 417 v pavilonu P, jak krásně lze sladit dva svébytné a originální módní doplňky s vaší osobností!

Brněnský veletrh je dobrou příležitostí, jak si na vlastní oči do nejmenšího detailu prohlédnout aktuální kolekci luxusních kožených dámských kabelek módní italské značky a doslova si osahat kvalitu používaných materiálů (hovězí kůže z Itálie, Brazílie a Indonésie nebo hadí kůže z Asie, především z Číny) a jejich zpracování. To stejné platí o deštnících pro dámy, pány i děti. Na své si přijdou jak opravdoví milovníci módy, kteří hledají elegantní nebo nápadité doplňky, tak třeba sportovní fanoušci, protože v naší kolekci nechybí ani deštníky s emblémy světových fotbalových klubů, jako je FC Barcelona, FC Juventus, AC Milán nebo FC Inter Milán.

Na brněnské veletrhy módy STYL a KABO, které se dvakrát ročně konají už od roku 1993, přijíždějí vystavovatelé z více než patnácti zemí světa. Proto tyto veletrhy módy patří k největším akcím svého druhu ve střední Evropě. Jejich součástí jsou každodenní módní přehlídky v pavilonu P. Přijďte nás navštívit a udělejte si při této příležitosti hezký den ve společnosti módy a aktuálních módních trendů.

Deštník jako módní doplněk

Deštník patří do života i do filmových příběhů

Existují filmové postavy, které si bez deštníku vůbec neumíme představit, třeba Tulák Charlie Chaplina. Někteří divadelní a filmoví hrdinové dokáží divy právě díky deštníku – s jeho pomocí létá Marry Poppins a neobejde se bez něj ani Pan Tau, němý pilot s kouzelnou černou buřinkou. Deštníky hrály například ve skvělém hollywoodském muzikálu Zpívání v dešti s Gene Kellym, Donaldem O´Connorem a Debbie Reynoldsovou v hlavních rolích anebo ve francouzské komedii Rána deštníkem, ve které známý francouzský herec Pierre Richard ztvárnil roztržitého herce, jenž se omylem připlete mezi mafiány.

Pamatujete si ještě, o co v tom filmu z roku 1980 šlo? Herec Gregoire Lecomte se snaží najít dobrou práci, ale dostává pouze štěky. Jednoho dne ho pozve do své kanceláře producent, který shání herce do role zabijáka. Gregorie si ale splete dveře a omylem vejde do kanceláře mafiánského šéfa, který očekává nájemného vraha. Gregorie převezme nabídku v domnění, že se jedná o film. A tak se vydává splnit úkol na narozeninovou party do Saint-Tropez, vybaven deštníkem s vystřelovací jehlou napuštěnou jedem v domnění, že deštník je pouhou rekvizitou. Ano, i tak neblahou úlohu nebezpečné zbraně může mít tak krásný módní doplněk.

My však máme rádi deštník pro jeho tradiční, bohulibou, praktickou i estetickou roli. Vždycky nás bezpečně chrání před deštěm nebo, jakožto slunečník, před slunečními paprsky a je naším věrným pomocníkem v mnoha životních situacích. „Už pětadvacet let, co dovážím deštníky z Řecka a Itálie, se snažím propagovat fakt, že deštník je především svébytný módní doplněk, který podtrhuje osobnost svého nositele či nositelky. Ať vyznáváte sportovní, ležérní nebo elegantní módu, ať jste muž, žena či dítě, pro každou příležitost a typ jsme schopni nabídnout vhodný model. Na designu deštníků se podílejí skvělí návrháři a designéři zvučných jmen, takže díky jejich práci i z hlediska tvarů, barev a vzorů si může každý vybrat ten svůj a cítit se jako filmová hvězda,“ říká Simona Spoustová, jednatelka společnosti Simmy, s.r.o.

A jaký deštník z portfolia Simmy se líbí vám?

 

Jak správně skládat deštníky

Umíte dobře složit deštník?

Zkušenosti z praxe ukazují, že až 90 % skládacích deštníků přijde k úhoně tím, že je lidé poškodí při skládání. A přitom stačí tak málo – nespěchat a věnovat tomuto úkonu patřičnou pozornost. Klíčem k úspěchu je dávat pozor na to, aby se při skládání látky nezkřížily dráty. Jejich konce se většinou dají složit do rukojeti, a tak je dobré vše zkontrolovat, než složený deštník omotáme páskem a vložíme do obalu. Samozřejmě je žádoucí deštník sušit rozevřený a teprve potom ho složit a uložit do skříně.

Mimochodem, víte že s myšlenkou skládacího deštníku přišla rakouská sochařka Slawa Horowitzová, později Duldigová, která vymyslela jeho design a v roce 1929 si nechala skládací deštník patentovat? Vše se zrodilo ve Vídni jednoho květnového rána za chladného a deštivého dne, kdy Slawa kráčela vybavena klasickým deštníkem do vídeňského Uměleckoprůmyslového muzea a říkala si: „Proč se musím vláčet s touto nemotornou věcí? Nemohu vymyslet malý skládací deštník, který bych snadno mohla nosit v kabelce?“ A tak za pomoci své sestry Relly a tehdy ještě blízkého přítele Karla Duldiga vytvářela návrhy a s místním hodinářem konzultovala technickou konstrukci, až vznikl první prototyp, který položil základ moderním skládacím deštníkům.

Jejich velký výběr najdete v našem e-shopu, ať už se jedná o deštníky skládací automatické nebo manuální včetně mini manuálních deštníků. Vzorům a barevnosti se meze nekladou, a tak vybírejte a popusťte uzdu fantazii dříve, než vás venku zaskočí letní liják.

Použitý zdroj: Wikipedia